vineri, 8 iulie 2016

Filuta Bogdan, cantec si poveste! un produs GS Music

Era duminica, Sf.Vasile si Anul Nou, pe 1 ianuarie 1958 cand a  venit pe lume Filuta  asteptata cu mre bucurie de catre parintii sai, fiind primul copil. Se intampla in comuna Rosia de Amaradia jud Gorj, localitate aflata la interferenta judetelor  Gorj si Valcea. Ca mai toti capricornii care au in data lor de nastere cifra 1, nascuta fiind la o zi mare, Filuta genereaza in jurul ei energii pozitive, blandete, zambet, bucurie si n-ai cum sa nu te molipsesti de toate acestea. Pana la 20 de ani era o introvertita, excesiv de timida  vroia sa treaca neobservata dar in sufletul ei era multa  sensibilitate, multa lumina avand inclinatie spre  literature in special pentru poezie.
Dedica foarte mult timp cititului si scrisului, fiind o fina observatoare a naturii umane si a frumusetilor naturii, ajutand-o in acest sens inteligenta nativa si spiritual autodidact. Nici prin cap nu-i trecea ca o sa devina solista de muzica populara deoarece in zona ei natala toata lumea canta.
In 1978 eleva fiind la Liceul de chimie din Craiova, este obligata de catre directoarea liceului care era gorjanca, sa cante 2 cantece populare la un concurs interscolar  de muzica populara, pe baza argumentului ca “tu esti din Gorj, sigur stii sa canti”. Se pare ca acest “debut” a fost de bun augur deoarece  fetita timida care era pana atunci a simtit gustul succesului si  incurajata de colegi de profesori , a pornit pe drumul cantecului.Absolva cursurile Scolii Populare de Arta  din Craiova, participa pt prima data  la prestigiosul festival de folclor “Maria Tanase din Craiova editia  a VI-a unde obtine  locul al III-lea, fiind remarcata de specialisti. Urmeaza primele inregistrari in Radio Bucuresti, filmari la TVR.  Obtine trofeul “Floarea  din  Gradina” la concursul cu acelasi nume al  Televiziunii  Romane, concurs care se intindea pe perioada de 3 ani .
In timpul liceului il cunoaste pe sotul ei Ilie Bogdan, care era elev la acelasi liceu, care o ajuta si o incurajeaza sa treaca peste timiditatea ei excesiva,  indrumand-o sa activeze  la ansamblul  Casei de cultura  Municipiului unde el canta déjà de cativa ani.A lucrat ca laboranta , bibliotecara iar din 1995 si pana in present este angajata a Ansamblului “Maria Tanase” din Craiova.
„Sunt ani de cand mi-am pus sufletul pe altarul muzicii populare romanesti, sunt ani de cautari, indoieli ,bucurii, succese si uneori dezamagiri. Inima mea e plina de frumos, sufletul meu vibreaza la tot ce-nseamna simtire. Din preaplinul inimii si sufletului meu din drgostea mea de viata, am incercat si incerc sa va ofer si dvs, iubitorilor de frumos.” – Filuta Bogdan

Discografie

Filuta si Ilie Bogdan

-2002- Albumul “Am trecut lume prin tine”- Ilie Bogdan – Producator Oltenia Star Music Production”
Cele mai cunoscute cantece:
„Fetele lui tata”, ”Am trecut lume prin tine”, ”Ma uitai ieri in oglinda”, ”De-ar veni iar primvara”

-2002-“Mandra-i olteanca”-Filuta Bogdan – Producator “Oltenia Star Music Production”
Cele mai cunoscute cantece:
”Asta-i hora olteneasca”, ”Mandra-i olteanca”, ”Cin’ ti-a dat zile pe lume”, ”Astazi este o zi mare”, ”Fusei vinerea la targ”, ”Doamne cum se duce vremea mea”, ”Am plecat de-acasa”

-2011 – “Lume, lume soro lume”-Filuta si Ilie Bogdan – producator ”G S Music”
Ilie – “Scrisoare de la mama”, “Ziua Soacrei”
Filuta- “Dragele mele copile”, ”Doamne ca sarac am fost odata”
Duetele: “Lume, lume, soro lume”, ”Mai acum un an”, ”Lasa-te mandro de rele”

-2016 – “Când vorbesc de casa mea”-Filuta  Bogdan – producator ”G S Music”
orchestra şi sunet: Virgil Chiriţoiu
Foto: ACM Media şi Diana Neatu
telefon solistă : 0766 768 541
1. MAI FĂ DOAMNE O MINUNE
  2. DE CE M-AM FERIT ÎN VIAŢĂ
  3. CAUT OCHII MAMEI MELE
  4. CÂND VORBESC DE CASA MEA
  5. CINE-AI FOST NEICĂ ODATĂ
  6. AI CRESCUT FETIŢA MAMII
  7. IA-MĂ-N BRAŢE DORULE
  8. SPUNE-MI DA SAU SPUNE-MI NU
  9. OMUL CARE-I RUŞINOS
10. LASĂ-MI TRĂIASCĂ BĂRBATU'
11. JOACĂ NEICĂ NU TE FACE
12. CE-AR FI VIAŢA DACA N-AM PETRECE
13. MĂ UIT PĂRUL MI-A ALBIT
14. A PLECAT GHEORGHE PRIN LUME
15. LASĂ LASĂ LAS' AŞA
16. LASĂ-MĂ SĂ PĂTIMESC
17. I-AUZI MAMĂ FETELE TREC PE ULIŢĂ

2 comentarii: