luni, 9 iunie 2014

Delia Barbu-Pentru a mă-nţelege , citiţi-mi povestea; pentru a mă descoperi, ascultaţi-mi muzica.

  • Povestea mea …… pahar mic , dar beau din paharul meu, pentru că vreau să fiu eu însumi cu calităţi şi defecte. Nu vreau să mă-npăunez cu penele altuia şi nici să imit fără rost.
  • Firul vieţii mele a început a se depăna  acum ….într-un satuc de munte din comuna Izverna , locul care prin farmecul său, a dat naştere artiştilor de seamă precum Angelica Stoican, Petrică Mâţu Stoian, Niculina Stoican.
    Locul minunat, dar şi tatal meu, Ion Barbu mi-au transmis dragostea pentru folclor. Precum un subţirel izvor de munte, talentul meu a fost captat cu înaltă osteneală de toţi cei care m-au înconjurat cu dragostea , experienţa şi profesionalismul lor. Florile recunoştiinţei mele sunt îndreptate spre:  Elena Mimiş Trancă- dascălul care m-a cooptat în grupul Liliacul de la Baia de Aramă, Emilia Dragotoiu Nanu-cea care la Şcoala Populară de Artă , m-a şlefuit precum sculptorul netezeşte dungile statuii pe care o desăvârşeşte, Nina Predescu, Victor Ţambu, Ion Dumitreşcu, Petrică Mâţu Stoian şi Elena Martinescu.
    Îmi răsună şi acum cuvintele lor:
    “-Noi ţi-am arătat cărarea . Aşteptăm să-ţi vedem urmele !”
    Şi-ncet, încet, cu timiditate, dar cu încredere urmele mele au început să fie tot mai adânci. Astfel că am adunat în palmares premii şi participări la festivaluri de care sunt mândră:
  • - Festivalul Naţional-Concurs de Folclor PONOARE PONOARE ediţia 2006 –locul  I
    - Festivalul MUNTE,MUNTE BRAD FRUMOS”  BAIA DE ARAMĂ-trofeul festivalului
    - Festivalul de folclor de la MAMAIA 2007- diplomă de participare
    - Festivalul CÂNTECELE ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI- trofeul
    - Festivalul DOINE ŞI BALADE OLT 2007- trofeul
    - Concurs “Eu mi-s mândră-n sat “ antena 1-locul II
    - Festival Naţional Concurs de Folclor “MARIA LĂTĂREŢU” 2007- locul I
    - Remarcată de maestrul Victor Ţambu şi Marian Stelea am reprezentat România, prin Institutul Cultural Român , în spectacole susţinute în Vietnam şi  toată Europa  (Strasbourg, Toulouse , Normandia, Londra , Munchen)
    Pentru mine muzica porneşte din inimă şi se adresează doar inimilor. Am căutat ca prin cântecele mele să zugrăvesc plăcerea şi suferinţa, iubirea şi speranţa; într-un cuvânt răsfrângerea sufletului omului bun şi muncitor de la munte.
    Dorinţa mea este ca fiecare iubitor de folclor să se regăsească în ceea ce cânt, deoarece consider că muzica este un răspuns căreia nu i s-a pus nicio întrebare.Vreau să dau cât mai multe răspunsuri şi să fiu pe placul celor care mă ascultă.
    Cu toate că pentru mulţi vântul popularităţii face mult praf ca să înainteze , în cazul meu pot spune că demnitatea, omenia şi familia sunt mai presus de orice. Prin familie viaţa mea s-a eternizat. Am cucerit trecutul prin parinţii , bunii şi străbunii mei. Vreau să iau în stăpânire viitorul prin băieţelul meu, Alex, trandafir dăruit de Dumnezeu şi aşteptat cu mare drag de mine şi soţul meu , Paul. Voi avea grijă să-i transmit valori morale nealterate şi dragostea pentru cântecul popular. Vreau ca el să-mi mulţumească ,nu pentru viaţa pe care i-am dat-o, ci pentru creştere.
    Nu pot sa închei fără a vă mărturisi faptul că aceste doine minunate, care asigură fundalul sonor al acestui site, sunt interpretate de îndrăgitul trompetist, Stefan Constantin Moacă, căruia-I mulţumesc.
    Artistul este acea persoană care prin creaţiile sale reuşeşte să transmită emoţiile şi sentimentele sale publicului .
    Sunt mulţi cântăreţi care nu transmit nimic şi alţii care doar prin două cuvinte îţi mângâie sufletul. Îmi doresc să mă număr printre aceia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu